top of page
Trip2.png

Home >> Activiteiten Spaanse Pyreneeën

Activiteiten Spaanse Pyreneeën | Actieve Vakantie Pyreneeën Spanje - Wat te doen in spaanse pyreneeën? Outdoor

Aínsa, een gemeente en een stad in de regio Sobrarbe, in de provincie Huesca, Aragon, Spanje. We hebben het over het paradijs van avontuurlijke activiteiten in Spanje. Avontuur en outdoor zijn onze specialiteiten. Aínsa staat bekend om zijn middeleeuwse oude binnenstad, die is uitgeroepen tot historisch-artistieke plek. Het kasteel van Aínsa en de Plaza Mayor zijn emblematische plekken van de stad, het is ook de toegangspoort tot het nationale park Ordesa en Monte Perdido en wordt bekroond als een van de mooiste steden van Spanje. Ons grondgebied is onlangs bekroond als de beste avontuurlijke bestemming van Europa en tweede van de wereld tijdens de World Travel Awards.

Ainsa (1).jpg
P0002057.jpg
Ainsa.jpg
Ordesa.jpg
Miradores de Ordesa en 4x4 rutas y excursiones desde Broto.jpg

10 dingen om te doen in Aínsa

Aínsa, in de provincie Huesca, Spanje, is een charmant stadje met een goed bewaard gebleven historisch centrum. Ainsa is het canyoning paradijs van de Pyreneeën in Spanje. Bekijk ons ​​artikel over canyoning spanje pyreneeën.

 

Hier zijn enkele dingen die je kunt zien en doen in Aínsa:

 

1. Plaza Mayor en oude binnenstad:

De Plaza Mayor is het hart van Aínsa en wordt omgeven door zeer goed bewaard gebleven middeleeuwse gebouwen. Het is een schilderachtige plek om te wandelen en te genieten van de architectuur. Als u langs de Calle Mayor slentert, komt u door charmante smalle geplaveide straatjes, waar u lokale winkels, restaurants en traditionele architectuur kunt ontdekken.

 

2. Kasteel Aínsa:

Het kasteel, gelegen op de top van de heuvel, biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de omgeving. Als u het kasteel verkent, kunt u zich onderdompelen in de geschiedenis van de regio.

 

3. Kerk van Sint-Maria:

Deze kerk, gelegen aan de Plaza Mayor, is een uitstekend voorbeeld van romaanse architectuur. De constructie dateert uit de 11e eeuw en bevat artistieke en religieuze elementen van belang.

 

4. Nationaal park Ordesa en Monte Perdido:

Ainsa is strategisch gelegen om het Ordesa National Park te bezoeken. Vergeet niet dat het park 4 ingangen heeft: Valle de Ordesa, Añisclo, Escuain en Pineta. Ainsa is het meest logische en comfortabele basiskamp om het park te bezoeken.

 

 

5. Buitenactiviteiten:

Aínsa is de wereldhoofdstad van canyoning en een van de beste bestemmingen ter wereld en de beste in Europa voor avontuurlijke activiteiten. In Ainsa raften, via ferrata, kajakken op het meer, MTB en enduro, klimmen, paragliden, canyoning spaanse pyreneeën... De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

 

6. Lokale festivals en evenementen:

Als u Aínsa bezoekt tijdens festivals of lokale evenementen, kunt u de cultuur en tradities van de regio ervaren. De Goede Week en lokale festiviteiten zijn bijzondere tijden.

 

7. Gastronomie:

Geniet van lokale gerechten in de restaurants van Aínsa. Probeer traditionele Aragonese gerechten en ontdek de smaken van de regio.

 

8. Zwembaden en rivieren om in te zwemmen:

Ainsa is het paradijs van rivieren, stuwmeren en poelen om in de zomer te zwemmen.

Voordat u ergens gaat zwemmen, zorg ervoor dat het veilig is en houd rekening met de watercondities. Respecteer bovendien de natuurlijke omgeving en volg de lokale regelgeving om het behoud van het milieu te garanderen.

- Rio Bellos, in Puyarruego

- Ara-rivier, in de Balupor-tunnels in Boltaña

- Cinca-rivier, tussen Escalona en het Tella-ziekenhuis

- Mediano-reservoir

- Grado-reservoir

 

 

9. Kasteelfestival in juli:

Het is een van de belangrijkste zomerfestivals in Aragon. Spaanse en internationale groepen doen eraan mee en hebben Aínsa Castle als hoofdpodium. Evenzo zijn er ook concerten op andere plaatsen in de stad, zoals Plaza de Santo Domingo of Plaza de la Iglesia. Naast het muzikale programma worden er tentoonstellingen, optochten, workshops en gastronomische proeverijen gehouden.

10. Bezoek Frankrijk:

Hoewel het misschien verrassend lijkt, ligt Frankrijk slechts 45 kilometer van Ainsa, een goede gelegenheid om de stad Saint-Lary-Soulan en het natuurreservaat Néouvielle en zijn prachtige meren te bezoeken.

Nieuwe activiteiten

canyoneers.png
bottom of page