top of page
Trip2.png

Canyoning Pyreneeen Spanje | Canyoning Spaanse Pyreneeën - Canyoning noord Spanje

DE BESTE CANYONS IN DE PYRENEEËN

Ledereen weet dat de provincie Huesca de beste plaats in Spanje is om canyoning te beoefenen. De beste plek om te verblijven is in het dorp Ainsa in de Pyreneeën in het gebied van Ordesa National Park en Monte Perdido in de regio Sobrarbe.

 

Waarom canyoning doen in de Pyreneeën in het Ordesa Nationaal Park?

  • Ainsa in het Ordesa National park wordt beschouwd als de nummer 1 bestemming voor Europese canyoning en een van de 5 beste plekken ter wereld voor canyoning.

  • Er zijn niet zoveel mensen als in de Sierra de Guara en er zijn veel canyons om uit te kiezen en je kunt ook canyoning doen in het voor- en najaar. Je hoeft niets te wachten om aan een afdaling te beginnen in het begin van de canyon.

  • Er zijn veel verschillende canyons om uit te kiezen, met abseilen en zonder abseilen, met grote glijbanen, zeer lange abseils of gemakkelijke abseils, van beginnersniveau tot moeilijkere canyons. En alle rivieren hebben een heel ander landschap en een onvergelijkbare schoonheid, dus elke canyon is een andere wereld. In Ainsa zijn de beste canyons om met familie en kinderen van te genieten, maar ook de meest extreme afdalingen in Spanje.

  • Het is niet zo warm in vergelijking met Sierra de Guara, de naderingen en terugkeer zijn zachter en kortere wegen om vanuit de auto toegang te krijgen tot de canyons. Behalve dat je meer bossen en vegetatie hebt, loop je vaak met schaduw bij het naderen van de kloof en bij het teruglopen van de kloof.

Wat te zien en te doen in Aínsa na canyoning?

  • Bezoek de oude stad en het centrale plein, sinds 2015 wordt Aínsa beschouwd als een van de mooiste steden van Spanje, u zult er dol op zijn.

  • Aínsa is strategisch gelegen om het Ordesa National Park te bezoeken, het is de beste optie om de verschillende sectoren van het park te bezoeken: Ordesa Valley, Pineta, Añisclo en Escuain. Kijk dan eens naar de Cola de Caballo-route, een van de bekendste wandelroutes in de Pyreneeën. Route Cola de Caballo.

  • In minder dan 15 minuten met de auto heb je een veelheid aan rivieren en natuurlijke poelen om een ​​bad te nemen en de middag door te brengen. Het aantal spectaculaire badplaatsen op ons grondgebied is een van de dingen die bezoekers het leukst vinden.

  • Als canyoning niet genoeg voor je is, kun je ook gaan raften spaanse pyreneeen, via ferrata, kajakken... Aínsa is een complete bestemming voor avontuurlijke vakanties. Bekijk ons ​​aanbod van pakketten met avontuurlijke activiteiten.

  • Aínsa is een mountainbikeparadijs en een beroemde internationale endurobestemming. Maak van de gelegenheid gebruik om door onze regio te fietsen.

Dit is onze top 5 van de mooiste en leukste canyons in de Pyreneeën voor wie begint en ook voor wie al ervaring heeft met canyoning:

1.-MIRAVAL CANYON

Canyoning Pyreneeen Spanje | Canyoning Spaanse Pyreneeën - Canyoning noord Spanje

De Miraval of Mirabal is een leuke en mooie canyon. Is een zeer aquatische kloof, dus naast veel sprongen en verschillende glijbanen in deze afdaling moet je veel zwemmen. Maar zwemmen voor zijn lange badina's en smalle gangen is een van de beste ervaringen die er is. In deze kloof is geen abseilen mogelijk, dus voor iedereen toegankelijk.

2.-VIANDICO CANYON

Canyoning Pyreneeen Spanje | Canyoning Spaanse Pyreneeën - Canyoning noord Spanje

Met een abesil van maximaal 14 meter naast de Aso-waterval, sprongen tot 8 meter en met veel gaten en nieuwsgierige trappen is het een van de meest populaire afdalingen. Het is een afdaling die geschikt is voor iedereen, aangezien alle obstakels te voet te vermijden zijn, maar dat betekent niet dat het een saaie afdaling is.

3.-BARROSA CANYON

Canyoning Pyreneeen Spanje | Canyoning Spaanse Pyreneeën - Canyoning noord Spanje

De Barrosa heeft een ander landschap dan alle anderen, aangezien de rots van graniet is en zich in een hoge bergomgeving bevindt. Het meest opmerkelijke is dat het een zeer complete canyon is. Met abseils tot 18 meter, jumps, slides en vooral de 12 meter lange pendelglijbaan.

4.-GLOCES CANYON

Canyoning Pyreneeen Spanje | Canyoning Spaanse Pyreneeën - Canyoning noord Spanje

Met een abseil van 13 meter, kleine glijbanen en de enkele kleine sprongetjes maken Gloces een zeer vermakelijke afdaling. Maar het hoogtepunt van deze kloof is het landschap. Het is een zeer smalle kloof, waar nauwelijks licht binnenkomt en waar verschillende sets van lichten ontstaan.

5.-ESTARONIELLO CANYON

Canyoning Pyreneeen Spanje | Canyoning Spaanse Pyreneeën - Canyoning noord Spanje

De canyon van Estaroniello is een aquatische canyon zonder abseilen, vol sprongen en glijbanen. Deze canyon heeft kristalhelder water en bochten met veel charme. De kloof is spectaculair, grote verticale wanden waar de gieren en de lammergier goed te zien zijn. Is geen moeilijke bezigheid maar je moet wel gewend zijn aan lopen, want om bij het begin van de afdaling te komen moet je 45 minuten lopen.

canyoneers.png
bottom of page